Harry Potterhalsduk, Gryffindor

Harry Potter-humöret infinner sig lite extra här ikring då den stora utställningen "Harry Potter, The Exhibition" gått i Norrköping under sommaren. Där har man också kunnat köpa officiella produkter men tydligen har de kostat en slant. Har man inte en slant till övers kan man ju alltid göra det man vill ha själv.
 
 
Behöver man till exempel en Gryffindorhalsduk innan skolstarten på Hogwarts kan man sticka en själv. Jag gjorde det enkelt med resårstickning rakt över. En rät maska, en avig... Den här halsduken är 33 maskor bred. Varje rött parti är 24 varv och ränderna är 4 varv breda. Lägg upp och maska av med enbart räta eller enbart aviga maskor bara. Annars sticker ändarna iväg och blir så himla breda!
 
 
 
Garnet är Svarta fårets akrylgarn "Anna" färg: 47 medan det gula är Vikings "sportragg" färg: klargul. Det är lite tunnare och innehåller ull men det kändes viktigare att färgen stämde än att garnen var exakt lika i tjocklek. Vad gäller halsdukar så föredrar jag akrylgarn då de är mjukare men jag hoppas att ränderna är tillräckligt smala för att inte klia så förfärligt!

Kommentera här: