Julen kom, såg och segrade.

Nu när nästa helg står och bultar på dörren kan väl julhelgen ses som avslutad och klar (?). God fortsättning på er allesamman!
 
En av årets julklappar var ett av de jätteprojekt som aldrig tycktes få ett slut. I ärlighetens namn skulle denna enkla stickning har varit en födelsedagspresent redan i september 2011, som sedan blev en julklapp 2011, födelsedagspresent igen 2012 men som sedan sluligen alltså inte blev färdigställd förrän till julen 2012. Det går enkelt att konstatera att jag har lite svårt för att fokusera på projekt som inte går att avsluta på ett par dagar...Det stora problemet var inte att det var svårt eller tog ofantligt lång tid att sticka denna doning, MEN det gick inte på en kväll framför tv:n och när man tappar fokus tar det tid!
 
Nu är den i alla fall här och lillasysterna som fick ta emot 2011 års fluga "Pippitröjan" verkade nöjd med sin present och visst är hon fin i den, min alldeles egna Rullgardina!
 
 
Mönstret och garnet kommer från Järbo och instruktionen finner du här. Mönstret heter 11-26. Tröjan är gjord i garnet "Fuga" som är en ullblandning vilket gör den varm, men faktiskt inte stickig. Skulle jag någonsin sticka en tröja igen skulle jag nog dock välja att göra den i ett grövre garn och med några storlekar större på stickorna. Denna är gjord på stickor 4 och som sagt, det tog sin lilla tid!
 
Behöver jag tillägga att jag inte tar emot några beställningar på fler sådana här stickningar? :)
 
 

God och prillig jul.

Huset är städat men ännu ska några julklappar färdigställas. I det prilliga hemmet görs en del av julklapparna på hemmafronten. Julklapparna kan jag givetvis inte visa upp här förrän efter jul, det blir ingen vidare överraskning till de kära annars. Innan jag tar julledigt, reser norr över till resten av släkten och det riktiga ledighetsvirkandet kommer igång vill jag bara önska er alla en god jul.
 
 
 
I en gammal ärvd kopp står så enkel men ändå så vacker en vit hyacint.
God jul!
 
 

När helt fel blir rätt!

Idag skulle jag äntligen komma till skott att bevara ett semesterminne från i höstas. Jag och Viktor reste i mitten av september några dagar till Kroatien tillsammans med Viktors mor och far. Världens bästa 25-årspresent blev några fantastiska dagar av sol, mat, lyxigt kaffe och såklart stenplockning vid stranden. Smågruset i strandkanten blev ett minne i mitt handbagage och när jag ikväll äntligen tippade upp stenarna i en liten glasflaska som tidigare innehållit badsalt (nej, här hemma slängs inte någonting) kändes det nödvändigt att skölja ur flaskan då vissa rester från tidigt nittiotalsbadmys fanns kvar på flaskans insida. Smart att tvätta av stenarna samtidigt tänkte jag och hällde i en skvätt vatten, skakade om och skulle precis tippa ur det smutsiga vattnet när jag insåg att sandrester och badsaltsrester tillsammans med vatten och småsten blev en härlig, glittrig flaska som man gärna skakar fram lite skimmer i där den nu står på badrumshyllan. Dessutom är ju småsten plockade i havskanten finare i blött tillstånd. När onsdagmorgonen imorgon känns grå vid tandborsningen ska jag ta och skaka liv i det semesterminne som står i en liten glasflaska i badrummet och jag är helt säker på att det får mig att stå ut ända fram till jul, minst!