Höst i trädgården

 
 
Ett äpple hänger i trädets grönska,
vad kan man mera önska?
Jo kanske att det till marken vill falla,
då skulle jag göra en paj, falleralla!
Jo kanske att det till marken vill falla,
Då skulle jag göra en paj, fallera!
 
 
Idag är det höststädning i trädgården. Äpplen plockas ner, löv krattas upp och frostkänsliga växter och perenner tas om hand. Och så där, mitt ibland löven sitter en liten, ensam och övergiven marsvinsunge!
 
 
 
Marcel är också frostkänslig och sträcker sig ödmjukt efter mig när han ser min varma höstjacka.
 
 
 
 
 
 
 
Välkommen in i värmen Marcel!
 
Virkmönstret finns på Ravelry, och jag hittade det genom den här fantastiska sidan: http://freeamigurumipatterns.blogspot.se/
 
Trevlig söndag!
 
 
 
 
 

Bloggtips

Nu var det ett tag sedan och jag tänkte att det kanske kan vara på sin plats med ett tipsinlägg. Tjejen som driver den här bloggen är en gammal skolkamrat till mig som efter allt visat sig ha en massor intressen som jag delar med henne. Ulrika skriver om gamla saker och gör fina grejer själv. Att hon dessutom gör fin musik måste väl bara vara ett stort, fantastiskt bidrag i klubben bland människor som gör det de brinner för. Människor som brinner för något gör mig så glad och inspirerad! "Det som gör mig glad" gör mig också glad!
 
 
 
 
 
 

Tags

Det var länge sedan jag stansade bokstävermen jag tänkte ändå avlägga en uppdaterad rapport.
Jag valde att gå på ett lite billigare alternativ när jag köpte mina tags. Tags och berlocker i äkta silver är självklart bättre vid eventuell allergi eller överkänslighet mot nickel. Dessa tags var dock nickeltestade och jag gjorde en chansning. Självklart håller silver också färgen bättre än vad emaljerad metall gör men de kostar också därefter.
 
Eftersom texten är stansad i metallen är det ju däremot inget som hejdar en från att måla eller spraylacka tagsen när kopparfärgen börjar komma fram. De kanske blir toksnygga i svart eller vitt?! Själv tycker jag att kopparfärgen i kanterna och den gröna tonen som uppstår i bokstävernas botten är ganska snygg!
 
Här är några av de brickor jag stansat tidigare.
 
 
 
Om du fick välja; skulle du gå på den pläterade varianten eller äkta silver för upp emot tiodubbla priset?