Dörrkrans

Vårkrukan på trappan har fått sällskap och eftersom jag gjort fler dekorationer i lera så fick temat fortsätta.
 
Kransens stomme kommer från den vinterkrans jag köpte till första advent. Jag har skalat av granriset och återanvänt endel av de band och snören som fanns som dekorationer på ursprungskransen. Resten av pyntet har hamnat i en låda i källaren tills vidare.
 
 
 
Idén till kransen fick jag i senaste numret av 101 idéer.
 
IDE1402s001.jpg
 
 
 
 
Jag har också lindat små penséer med sadeljord men först svepte jag om lite tidningspapper. Jag tror att det blir lättare att vattna då!
 

"Gamla" krukor

Jag har länge hållit vitt som ett tema på krukor i våra fönster. De är smidiga att matcha med varandra oavsett hur de ser ut i övrigt och lätta att flytta runt beroende på var växterna behöver stå för tillfället. Men när jag skulle piffa fönstren efter adventsljusens utgång och vinterns mörker ville jag plötsligt ha något annat.
 
Terracottakrukor är fantastiska precis som de är men jag har en favorit som står utomhus. Den är lite sprucken så flagor har släppt i överkant och den har blivit vit av vatten, kalkrester och tidens gång. Tidens gång har i det fallet tagit cirka fem år och jag hade tänkt mig nya krukor på en gång.
 
För att få mina nyinköpta terracottakrukor att se "gamla" ut blandade jag ungefär 1 del gipspulver med 2 delar vatten, blandade, penslade på krukorna och faten, lät torka, torskade av med ett vanligt hushållspapper så att jag fick lagom mycket vitt kvar och fick till mönster och ådring jag blev nöjd med. När jag inte blev nöjd målade jag bara över med ny gipsblandning och försökte igen. Det hela avslutades med ett lager blankt akryllack.
 
Vips så hade fem år gått på en halvtimme!
 
 
 
 
 
Till min förtjusning upptäckte jag att de vitpläterade krukorna gjorde sig fantastiskt bra tillsammans med mina vanliga vita krukor så nu kan jag blanda och ge i fönstren och ändå hålla mig något och något i färg. Att det sedan dyker upp brokiga små djur och andra udda grejer i fönstren är bara ett tecken på loppiskärlek...tänker jag!

Insekter

Våren fortsätter att äntra vårt vardagliga liv. I små steg. Ett i taget.
 
Trappan utanför dörren har fått lite kärlek med en ny blomma. Betongkaninen som stått där ensam hela vintern håller ut men istället för nypongrenar så hänger den med pärlhyacinter och bellis. Kaninen är spraymålad med en vit färg för bilfälgar men att den släppt lite tycker jag inte gör ett dugg!
 
 
 
 
 
  Terrakottakrukan har muntrats upp med en enkel tag gjord av vanlig vit lera som sedan stämplats med en silikonstämpel föreställande en humla.
 
 
Inomhus har ett knippe skövlat körsbärsträd fått ta plats på hallbyrån i en gammal konserveringsburk och jag hoppas att det tänker slå ut i blom nu när det kommit in i värmen. Om någon undrar över den fantastiska tavlan från "Vildingarnas land" så är den en kär present som min fina lillasyster tecknat till mig! Kan man inte teckna och måla själv får man vara glad att man har nära som kan.
 
 
 Körsbärsriset har istället för en humletag fått en med en fjäril. Stämplarna kommer från Panduro.
 
Glad vår och fin söndagskväll!