Potatisbjörnar

Här i huset törs man inte öppna skåp och dörrar hur som helst. Man kan mötas av de mest oanade små knytt. De här björnarna till exempel!
 
 
 
Varför de sitter i kylskåpet? De har luktat sig fram till potatislådan! Det här är nämligen potatisbjörnar, eller "potatobears" och mönstret har jag hittat här.
 
Själv är jag galen i potatis och hade svårt att inte falla för de här gulliga potatisformade smånallarna. Tanken är att de ska dyka upp i fler härliga färger så småningom.
 
 
Ha en bra torsdagseftermiddag!

Harry Potterhalsduk, Gryffindor

Harry Potter-humöret infinner sig lite extra här ikring då den stora utställningen "Harry Potter, The Exhibition" gått i Norrköping under sommaren. Där har man också kunnat köpa officiella produkter men tydligen har de kostat en slant. Har man inte en slant till övers kan man ju alltid göra det man vill ha själv.
 
 
Behöver man till exempel en Gryffindorhalsduk innan skolstarten på Hogwarts kan man sticka en själv. Jag gjorde det enkelt med resårstickning rakt över. En rät maska, en avig... Den här halsduken är 33 maskor bred. Varje rött parti är 24 varv och ränderna är 4 varv breda. Lägg upp och maska av med enbart räta eller enbart aviga maskor bara. Annars sticker ändarna iväg och blir så himla breda!
 
 
 
Garnet är Svarta fårets akrylgarn "Anna" färg: 47 medan det gula är Vikings "sportragg" färg: klargul. Det är lite tunnare och innehåller ull men det kändes viktigare att färgen stämde än att garnen var exakt lika i tjocklek. Vad gäller halsdukar så föredrar jag akrylgarn då de är mjukare men jag hoppas att ränderna är tillräckligt smala för att inte klia så förfärligt!

Bokmärken

 
De här enkla bokmärkena är gjorda av en milt färgad cardstock. Motiven är stämplade och så också texten då min handstil inte lämpar sig för ändamålet! :)
De är lätt uppiffade med en hålförstärkare i metall i de stansade hålen och därigenom har jag trätt band och snören. Det ena bokmärket har också fått en liten träkula innan knuten. Kanterna är såklart sotade med brun chalk, min favorit i papperspyssel!
 
 
Vill man skoja till det extra mycket skulle man ju kunna tillföra något snyggt på baksidan. Jag väljer dock att stämpla på den släta sidan av cardstocken då motivet blir tydligare då. Baksidan blir snygg nog men sin grövre stuktur. Tycker jag.