Lisa

Möt Lisa! En driven, kreativ och organiserad kanintjej.
 
 
Klänningen har hon såklart sytt själv och marsipantårtan är hennes egen skapelse. Färgad och kavlad marsipan, massor utav hallonsylt och helt perfekt vispad grädde på insidan!
 
 
Vi passar också på att hälsa er välkomna till Prilligaprylars källarbutik. Både jag och Lisa kommer att vara där och butiken är öppen mellan klockan 11:00 och 15:00 imorgon fredag 31/10. Vi har dessutom fyllt på med lite loppisgrejer och några virkade kakskapelser sedan sist.
 
Välkomna!

Höstgirlang

Hösten har plötsligt kommit med buller och brak. Det var ju fortfarande sommar förra veckan! För att få till stämningen riktigt ordentligt har jag provat att göra girlanger som jag sett prov på bland annat via Pinterest. Som här, här och här!

Jag valde att använda papper ur det här blocket från Panduro då de färg- och mönstermatchar bra med varandra. Det är ju också trevligt att det är motiv på båda sidorna av arken. Dels för att slippa vita cirklar och för att det sker en liten variation i girlangen beroende på hur den snurrar!
 
 
 
 
 
 
Jag har klippt till cirklar i tre olika storlekar och chalkat dem runt kanten. Sedan har jag bara sytt raksöm genom den första cirkeln på symaskin, dragit ut så lång distans jag velat ha emellan cirklarna och sedan sytt igenom nästa papperscirkel. Tänk på att hålla emot när du syr på nästa cirkel på girlangen. Det är lätt att maskinen vill dra ner undertråden i maskinen och att trådarna blir ojämna.
 
Inte ett dugg svårt och ganska roligt. Snabbt resultat och lätt att göra fler i teman man gillar.
 
Om man inte orkar? Då har jag såklart hängt ner några stycken i källarbutiken.
Fredag 31/10 håller jag källaren öppen mellan 11:00 och 15:00!
Välkommen!
 
 
 
 

Höstmörker

Kanske är det någon mer än jag som är långsam med att göra höst i trädgården?! Har du fortfarande inte klippt de buskar eller träd som behöver lite kärlek, spara det du klipper bort. Har du nyss gjort det? Leta reda på högen av pinnar och gör en ljuslykta av dem. Jag har limmat pinnar i lagom trivsamma längder runt en gammal syltburk. Jag använde limpistol eftersom det torkar fort. Sedan band jag om två snören jag gillar och så är lyktan klar.

 
Tänk bara på att ta in pinnarna för torkning innan du limmar fast dem. Annars kommer de att lossna när träet blir torrt och krymper. Det går att limma om senare såklart men det är lättare att få så lagoma springor som man vill ha om pinnarna är färdigtorkade redan från början!
 
 
 
Ha en mysig höstkväll!