Virkade hjärtan med virkad blomma

De här virkade hjärtana har setts förut här på bloggen, både här, här och här men jag gillar dem och fortsätter virka dem på samma vis men med nya dekorationer.
 
 
Den senaste versionen är enkelt utformad med en virkad blomma.
Blomman är virkad i tunnt, tunnt DMC bomullsgarn. Tjockleken är cirka 300 meter/20 gram, alltså nästan som en grövre sytråd. Virknålen jag använde var därför inte tjockare än nummer 9 bland tunna virknålar.
 
Mönstret på blomman hittade jag i ett äldre nummer av tidningen 101 idéer (nummer 4 2012) och det såg ut som följer:
 
 

Vad använder du din virkade ros till?
 

Pysselsammarbete

Oftast när jag gör kort utgår jag ifrån något stämplat motiv. Främst för att jag tyvärr inte alls begåvats med talangen att rita eller måla, men också för att det känns trevligt att ha någon huvudatraktion på kortet.
 
Det här bröllopskortet har jag skapat tillsammans med min lillasyster. Hon har ritat ett fantastiskt, serieinspirerat porträtt av brudparet och jag har pysslat runtomkring. Det är helt enkelt hon som begåvats med ritgenen i vår familj!
 
 
 
 
 
Ha en fin helg!

Ankor på långa rader

Ytterligare en fantastisk fördel med loppis är att man inte behöver göra alla fynd själv. Har man både tur och världens bästa syster så vet hon precis vad man själv skulle köpa på loppis och gör fynden åt en när man inte har möjlighet att göra dem själv. Precis som den här fantastiska raden med ankor.
 
Inte nog med att de är gamla och genuina. De har dessutom hjul som inte är helt runda vilket gör att ankorna vankar när man drar dem i snöret. Världens bästa leksak...så småningom!
 
 
 
 
Annars håller Prilliaprylar nu, på riktigt och med fullaste allvar på att färdigställa en liten källarbutik för att visa upp grejer och bedriva försäljning. Jag har velat detta länge och nämnt det förut men helt enkelt inte vågat och kommit till skott. Nu är allt i rullning och det känns jätteroligt. Jag kommer självklart gå ut med en officiell inbjudan, speciellt till er som besöker bloggen, när det är dags men först ska det sista fixas till inför premiären. Det är djur som ska virkas, loppisprylar som ska poleras och nyproducerade saker ska paketeras upp och prismärkas, för så kommer blandningen att se ut; nytt, gammalt och också lite hemgjort.

Tack för att du besöker bloggen!
<3