Loppisfynd

Om ni inte redan varit där vill jag rekommendera er att åka till Hannäs möbel- och prylmarknad.
Där finns allt som bör och kan finnas på en loppis och dessutom i mängder. De har bara öppet en gång i månaden och då är det mycket folk, men det finns också en viss charm i att andra står bakom ryggen och väntar för att se om du ska sätta ner de grejer du tittar på så att de själva kan hugga dem från hyllan! :) Nästa gång loppisen har öppet är lördag 28/6 och söndag 29/6 mellan klockan 10-16. De som är hängivna är där i god tid innan tio. Den som inte har lika bråttom kan med fördel vänta till tolv...då kan man ha en något bättre chans att parkera bilen.
 
Mitt senaste fynd var en chansning eftersom jag inte visste om elektroniken i denna otroligt gulliga lampa skulle fungera men för 35:- var jag redo att chansa.
 
Skärmen passade förvisso lampfoten väldigt bra och det var den som charmade mig men jag tycker personligen att lampan gör sig bättre i vårt köksfönster med vit skärm. Den är bara enkelt handsydd av ett gammalt vitt trikåtyg som jag fållat runt skärmens stomme. Den dag jag får tag i en klenare glödlampa kanske jag använder skärmens metallstomme utan tyg alls!
 
 
 

Liten men naggande sur

Det här är nog en figur som många känner igen. Kanske inte för att hon är så himla rar...
 
 
...utan snarare för att hon är så himla arg.

 
Kan du inte le mot kameran frågade jag vänligt, men då blev det på hennes bråkiga vis ännu värre. Med armarna i kors var hon sedan omöjlig resten av dagen.
 
 
 
Det är kanske tur att hon inte vet att hon ganska snart ska bli snuttis åt en liten bebis, för inte tror jag att vrånga Lilla My skulle låta bli att önska sin värsta fiende att bli dregglad och kräkt på, samtidigt som armarna blir dragna åt varsitt håll istället för henne själv!
 
Jag hittade mönstret till den fina snuttisen hos Kungenomajkis som alltid så vänligt delar med sig av sina fina mönster. Själva snuttetrasan är virkad som en oändlig mormorsruta och var väldigt tacksam att virka. Jag tror att den skulle kunna användas i fler sammanhang så mönstret till den lägger jag på lager!
 
Hoppas inte att den här lilla otäckingen har skrämt upp er innan läggdags (?).
Ha en fin kväll!
 

Leo - skogens konung

 
I den stora skogen Lunna uti Värna,
fanns ett litet, litet lejon som så gärna
ville slippa sitta ensam
och som valde stadens ljus
och just därför fick han byta hem och hus.
 
 
Den han sökte var en pojken och hans namne
och han hamnade i Linköping me' samme'
för att kramas och få pussar,
slippa skogens mörka vrår
så han kommer nog att stanna många år.
 
 
 
Detta lilla rara, mörkrädda lejon är vikat utifrån ett mönster som köpts via Craftsy. Garnet kommer från Svarta fåret, heter Freja och är ett mjukt och skönt akrylgarn. Mönstret var enkelt att följa och värt de kronor som det kostade att köpa.
Nu är lilla lejonet stationerat hos en pojke i stán med samma namn som han själv och troligtvis kommer han trivas bättre där eftersom han till och med under ljusare sommarkvällar kunde känna sig ensam här ute i skogens mörker. Länken till mönstret hittar du längre upp i den här texten om du klickar på "mönster".