Sega och söta cookies, gästbloggande lillasyster

När Prilligaprylar-butiken hade premiäröppet serverades bland annat mina hembakta, härligt sega cookies till fikat. Här kommer receptet till dem!


Det här receptet ger cirka 28 stora kakor.

225 g rumsvarmt smör

2 ½ dl brun farin

1 ¾ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

150 g Marabou Never stop

 

Sätt ugnen på 225 °C.

Vispa ihop smör, farin, strösocker och vaniljsocker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Rör ner lite i taget av mjölblandningen i smeten med slev eller slickepott.

Hacka Never stop med en kökskniv. Det räcker att dela dem grovt, det gör inget om några linser är hela. Blanda ner dem i smeten.

Klicka ut kakorna på minst två plåtar med bakplåtspapper. De flyter ut mycket! Sätt plåtarna mitt i ugnen, en i taget, i 8–10 minuter. Kakorna ska vara mjuka när de kommer ut! Passa på att sära på kakor som har flutit ihop med en kniv medan de fortfarande är mjuka.

Låt kakorna svalna på plåten, och lyft försiktigt av dem när de stelnat till. Lägg dem på hushållspapper en stund, så att flottet får rinna av.

 

Svårare än så är det inte att baka farligt goda kakor. Tack för mig! /Anna

 

Kommentera här: